11 tegn på at du er intelligent

Hvis du ikke tror, ​​du er intelligent, så er chancerne store for, at du faktisk er det – vi skal tro forskerne. Hvis du også kan lide at være alene. Ja, og hvis du er rodet. Læs mere uhøjtidelige tegn på intelligens her.

Hvad der defineres som intelligens, afhænger i høj grad af, hvem du spørger. Men de fleste vil være enige om, at intelligens handler om din evne til at ræsonnere, lære af erfaring, løse problemer, tænke kreativt og være i stand til at tilpasse sig nye situationer.

Nedenfor har vi samlet nogle (uhøjtidelige), men forskningsbaserede tegn på intelligens. Mest sandsynligt er du mere intelligent, end du tror.

1. «Jeg er ikke så smart»

Jo klogere du er, jo mere forstår du af verden – og dermed indser du paradoksalt nok, at du ikke er så smart. Ofte vil du skjule dine egne evner, i stedet for at markere dem.

den anden ende af skalaen finder du dem som overvurderer sine evner i den anden ende af skalaen finder du dem, der overvurderer deres evner og synes, at de er meget intelligente. 

For eksempel kan der være en amatørskakspiller, der tror, ​​at han let vil kunne udkonkurrere en professionel skakspiller.

Dette kaldes på fagsproget Dunning-Kruger-effekten, og handler om forkert overvurdering af egne evner.

2. «Nu har jeg brug for lidt alene tid»

Har du et stærkt behov for at være alene for at genoplade? Det kan være et tegn på intelligens.

I en undersøgelse fra 2016 så forskerne på faktorer som venskab og lykke, og de fandt ud af, at mennesker med høj IQ, følte sig mindre tilfredse når de måtte bruge meget tid sammen med andre.

alenetid intelligens
Har du konstant brug for tid til dig selv?

Dette betyder ikke nødvendigvis, at intelligente mennesker ikke kan lide andre mennesker eller har få venner, bare det at have høj intelligens ofte betyder, at du kan lide at bruge tid med dit eget hoved. Du har brug for tid til at reflektere over problemer, brainstorme nye ideer og tænke over tidligere oplevelser.

Hvis du kender dig selv så godt, at du ved, hvornår du har brug for tid alene, betyder det også, at du har en høj grad af selvbevidsthed – hvilket i sig selv er et kendetegn ved intelligens.

3. Du kender dig selv

At have en høj grad af selvbevidsthed betyder, at du ved, hvad du har brug for fra dine omgivelser. Din egen identitetsfølelse er relateret til:

 • Egenskab og evner
 • Livsværdier
 • Centrale livsmål og ønsker
 • Andre definerende egenskaber 

En stærk følelse af identitet, kan betyde at du:

 • Føler dig tryg med hvem du er
 • Du kender dine færdigheder
 • Du har tillid til, at dine valg afspejler din indre overbevisning
 • Du føler dig tryg ved at udtrykke dig frit
 • Du respekterer egne grænser

4. Du er et rodehoved

Ifølge en undersøgelse offentliggjort af Psychological Science Det kan være et godt tegn, hvis du er lidt rodet. Faktisk er jo mere rodet, jo klogere er du.

I en undersøgelse blev to grupper bedt om at udvikle kreative anvendelser til bordtennisbolde. Den ene gruppe skulle udføre øvelsen i et rodet miljø, mens den anden arbejdede i et mere rodet miljø.

intelligens rotete
Ser dit skrivebord sådan ud? Så er du måske både kreativ og intelligent

Det viste sig, at dem, der udførte øvelsen i et rodet miljø, kom med flere kreative og interessante ideer.

Derfor kan du med god samvittighed give dig selv nogle ekstra IQ -point, hvis det ligner en lille bombe på dit skrivebord.

5. Du er nysgerrig

Hvis du elsker at lære nye ting, er en af ​​de fine bivirkninger, at du også bliver klogere. Denne hypotese understøttes også i et studie lavet af Goldsmiths University i London.

Undersøgelsen viser, at mennesker, der afsætter tid til at lære nye ting, også vil opleve kognitiv vækst. Men det handler ikke kun om at lære mere og mere, men om et stærkt ønske om at lære mere. Dette er et træk, der findes hos mange intelligente mennesker.

forskningsartikel i Journal of Individual Difference viste en sammenhæng mellem dem, der scorede højt på IQ -test som børn og voksne, og som samtidig var nysgerrige og åbne for nye ideer.

6. Du snakker højt til dig selv

Du får måske nogle mærkelige udseende, hvis du har en indgående samtale med dig selv i kontorlandskabet. Men ifølge en undersøgelse ved Bangor University, skrevet af Paloma Mari-Beffa og Alexander Kirkham, kan det at tale højt til sig selv bidrage til større selvkontrol-en vigtig form for intelligens.

snakke til seg selv intelligent
Kan du lide at tale for dig selv?

I undersøgelsen blev deltagerne bedt om at løse et sæt problemer med skriftlige instruktioner. De kunne læse instruktionerne stille eller højt.

Konklusionen var, at de, der læste højt, klarede sig langt bedre end dem, der læste stille. Så. Lad kollegaen tale væk, næste gang du overhører ham i en samtale med ham selv. Dette kan indikere en høj grad af selvkontrol.

7. Du er åben for andres meninger

Nogle gange kan det føles som om du ved bedst selv. Måske vil du ikke have, at nogen skal modbevise dig. Men ifølge en undersøgelse fra Yale University fra 2008, det viser sig, at meget intelligente mennesker har en ting tilfælles:

De er åbne for andres synspunkter og udtrykker ofte ikke deres egne meninger, før de har samlet flere synspunkter om et emne.

8. Du er en god observatør

Du er måske ikke tvilling til Sherlock Holmes, men hvis du har gode observationsevner, kan det også være et tegn på intelligens. ifølge et studie fra 2010 er din arbejdshukommelse stort set forbundet med intelligens:

observatør intelligens
En god evne til at observere kan indikere forskellige former for intelligens
 • Hvis du har et godt øje til mønster, kan det indikere visuel-rumlig intelligens. 
 • Hvis du er god til at huske, hvad du læser eller hører, har du sandsynligvis en god verbal-sproglig intelligens. 

9. Du bekymrer dig let

Det kan være trættende at gå rundt og overveje alt. De fleste bekymringer bliver næsten ingenting alligevel.

Men er du stadig en, der let bekymrer sig, viser en studie fra 2015 forbindelse mellem verbal intelligens og tendensen til at bekymre sig og overveje.

Faktisk viser forskning at angst også er knyttet til intelligens.

Det er dog ikke sådan, at ”alle”, der er meget intelligente, nødvendigvis bekymrer sig meget og omvendt. Selv intelligente mennesker kan kun bekymre sig lidt.

Meget intelligente mennesker bruger måske ikke så meget tid på at overveje ting, der sandsynligvis aldrig vil ske. De føler sig trygge nok til at klare alle udfordringer.

På den anden side har de også en stor viden om mulige trusler og farer, og det kan let skabe bekymringer.

10. Du er morsom

Hvis du har sjov, kan du glæde dig over, at du sandsynligvis også har højere verbal intelligens, iflg et studie fra 2011 ved University of New Mexico psychology.

Forskerne fandt ud af, at dem, der skrev sjove tegneserier, også scorede højt på denne form for intelligens.

11. Du er kreativ

Kreativitet kan være et tegn på intelligens, men det behøver ikke at være det. Men kreativitet betyder, at du er fleksibel og kan tænke ud af boksen. Hvilket igen kræver, at du hurtigt kan ændre din tankegang, og som tyder på intelligens.

kreativitet intelligens
Der oprettes en app. Kreativitet kan være et tegn på intelligens

Der er fundet en sammenhæng mellem IQ og kreativitet når IQ er under 120. Der er ikke observeret nogen sammenhæng mellem kreativitet og intelligens, når IQ er højere end 120.

Giv din hjerne noget at tygge på

MemoPro er et kosttilskud til dig, der vil passe på din hjerne hele dit liv. Når du tager to MemoPro -tabletter hver morgen, får du de vigtige B -vitaminer B1, B2, B3, B5, B6 og B12, vitamin C, ud over 300 mg bacopa monnieri.

Bacopa monneri kan være med til at forbedre din koncentration og hukommelse, og til at opretholde kognitiv funktion. Det kan også bidrage til normal blodgennemstrømning, som er forbundet med hjernens ydeevne. Vitamin C og B6 bidrager til normal psykologisk funktion. Vitaminerne B12, B1 og B2 bidrager til nervesystemets normale funktion. Vitamin B5 bidrager til et normalt energistofskifte.

Prøv MEMO

PRO

i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt til en bestillingsformular, udfyldt med oplysninger relateret til dit telefonnummer. Her kan du kan læse mere om abonnementet og vilkårene inden du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Kilder: